Culturele Activiteiten

Bezichtiging en/of openstelling van de kerk
De kruiskerk heeft een rijke en boeiende geschiedenis en ook over het kerkdorp valt het nodige te vertellen. Op aanvraag wordt de kerk voor groepen opengesteld voor bezichtiging. De vereniging verzorgt op verzoek voor groepen van tenminste 10 personen evt. ook een presentatie (verhaal bij powerpointbeelden) van circa één uur. De kosten voor deze presentatie -inclusief een kopje thee/koffie- bedragen € 50 voor een groep t/m 20 personen; iedere bezoeker meer kost € 1.
Voor een bezichtiging of presentatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de vereniging Ben van Hoeflaken; telefoon 030-228 73 42 of email kerkblauwkapel@hotmail.com
Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 8 september wordt de kerk opengesteld voor bezichtiging (nadere informatie volgt).
Zie voor alle publieksactiviteiten in Blauwkapel en de andere forten: www.stellingvanutrecht.nl

Gezamenlijke maaltijden 2018
De vereniging organiseert op zondag 21 januari, 18 februari en 18 maart 2018 stamppot-maaltijden in de vroegere eetgelegenheid De Kazerne (te vinden in de kazemat op het plein aan het eind van de Kapeldwarsweg, 100 meter voorbij de kerk). Vrienden van de vereniging en “vrienden van..” zijn welkom! Vanaf 12.30 uur ontvangst met een drankje; maaltijd vanaf 13.00 tot 14.00 uur. Menu’s: januari: boerenkool met rookworst, spekjes, uitjes en piccalilly; februari: zuurkoolstamppot met verse worst; maart: hutspot met gehaktbal. Toetje en koffie/thee na afloop. Kosten ¢ 12  per persoon te betalen bij aankomst. Aanmelden vanaf heden tot één week voor de maaltijd noodzakelijk per email kerkblauwkapel@hotmail.com of telefoon 030-2287342.

Concerten 2018
De vereniging wil graag een podium bieden aan musici en organiseert daartoe concerten op de laatste zondagmiddag in mei, juni, augustus en september steeds van 15 tot 16 uur. De kerk is open vanaf 14.30 uur. De toegang is gratis; er is wel een deurcollecte voor het dekken van de onkosten. Bij droog weer is er na afloop op het terras voor het dienstgebouw gelegenheid na te praten onder het genot van een glaasje fris (€ 0,50) of wijn (€ 1).
Musici -vocalisten/koren en instrumentalisten- die geïnteresseerd zijn in een optreden kunnen contact opnemen met de secretaris van de vereniging.

 • 27 mei 2018
  • Vrouwenkoor Furore uit Utrecht zingt o.l.v. Gerard Legeland een fris en ontluikend voorjaarsconcert, volksmuziek uit heel Europa afgewisseld met moderne klassieken.
 • 24 juni 2018
  • De folkgroep King of the Fairies / Fairy Queen uit Gouda o.l.v. Helma Hartman speelt Ierse traditionele muziek; van opzwepende dansmuziek tot rustige luistermuziek. Kortom sfeervolle en rustige luistermuziek
 • 2 sept 2018
  • Orgelmuziek-concert; vijf van onze vaste organisten spelen ieder hun favoriete orgelwerk
 • 30 sept 2018
  • Een feestelijk slotconcert met een cross-over van classic, folk en ragtime , gespeeld door Joel Lipton en Richard Marsden.