Culturele Activiteiten

Bezichtiging en/of openstelling van de kerk
De kruiskerk heeft een rijke en boeiende geschiedenis en ook over het kerkdorp valt het nodige te vertellen. Op aanvraag wordt de kerk voor groepen opengesteld voor bezichtiging. De vereniging verzorgt op verzoek voor groepen van tenminste 10 personen evt. ook een presentatie (verhaal bij powerpointbeelden) van circa één uur. De kosten voor deze presentatie -inclusief een kopje thee/koffie- bedragen € 50 voor een groep t/m 20 personen; iedere bezoeker meer kost € 1.
Voor een bezichtiging of presentatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de vereniging Ben van Hoeflaken; telefoon 030-228 73 42 of email kerkblauwkapel@hotmail.com

Zie voor alle publieksactiviteiten in fort Blauwkapel en de andere forten: www.stellingvanutrecht.nl

Gezamenlijke maaltijden 
De vereniging organiseert op de derde zondag in januari, februari en vanaf 12.30 uur tot 14.00 uur stamppot-maaltijden in de vroegere eetgelegenheid De Kazerne (te vinden in de kazemat op het plein aan het eind van de Kapeldwarsweg, 100 meter voorbij de kerk).
Vrienden van de vereniging en “vrienden van..” zijn welkom! Vanaf 12.30 uur ontvangst met een drankje; maaltijd vanaf 13.00 tot 14.00 uur.  Kosten € 12,50  per persoon te betalen bij aankomst. Aanmelden vanaf heden tot één week voor de maaltijd noodzakelijk per email kerkblauwkapel@hotmail.com of telefoon 030-2287342.
Helaas kunnen de maaltijden in 2022 i.v.m. de corona niet doorgaan.

Concerten in 2022
De vereniging wil graag een podium bieden aan musici en organiseert daartoe concerten op de laatste zondagmiddag in mei, juni, augustus en september, steeds van 15 tot 16 uur. De kerk is open vanaf 14.30 uur.
De toegang is gratis; er is wel een deurcollecte voor het dekken van de onkosten.
Bij droog weer is er na afloop op het terras voor het dienstgebouw gelegenheid na te praten onder het genot van een glaasje fris (€ 1) of wijn (€ 1,50).

  • Zondagmiddag 29 mei: Een dubbelconcert uitgevoerd door de Franse ensembles  “Les menus plaisirs”  met zang, luit en viola da gamba én gitaarduo ” De si de la” met een mix van oude en hedendaagse muziek.
  • Zondagmiddag 26 juni: De Elckerlyc-speellieden zingen en spelen op gitaar, hobo, accordeon, doedelzak e.d.  volksmuziek uit de Brabantse en Vlaamse Kempen.
  • Zondagmiddag 28 augustus: Een orgelmuziek-estafette. Vier van onze vaste organisten , de heren Marco Goud, Wim Kuijt, Aartjan van Pelt en Frans Sellies, spelen ieder op ons monumentale orgel gedurende 10 minuten hun favoriete muziekstuk.
  • Zondagmiddag 25 september: Een cross-over van klassieke, Keltische en ragtime muziek. Joel Lipton en Richard Marsden maken al meer dan 25 jaar samen muziek en treden op onder de naam Carolan’s Brew. Hierbij gebruiken ze gitaar en quintar – een speciaal voor Joel ontwikkeld snaarinstrument met 5 snaren gestemd in kwinten. Tijdens hun concerten van instrumentale muziek brengen zij een gevarieerd programma met een verrassende mix van stijlen, o.a. het volksmuziek repertoire van Engeland en Ierland, met daarnaast hun eigen arrangementen van filmmuziek en “standards” (o.a. uit de zogenaamde American Songbook).

Musici -vocalisten/koren en instrumentalisten- die geïnteresseerd zijn in een optreden kunnen contact opnemen met de secretaris van de vereniging.