Culturele Activiteiten

Bezichtiging en/of openstelling van de kerk
De kruiskerk heeft een rijke en boeiende geschiedenis en ook over het kerkdorp valt het nodige te vertellen. Op aanvraag wordt de kerk voor groepen opengesteld voor bezichtiging. De vereniging verzorgt op verzoek voor groepen van tenminste 10 personen evt. ook een presentatie (verhaal bij powerpointbeelden) van circa één uur. De kosten voor deze presentatie -inclusief een kopje thee/koffie- bedragen € 50 voor een groep t/m 20 personen; iedere bezoeker meer kost € 1.
Voor een bezichtiging of presentatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de vereniging Ben van Hoeflaken; telefoon 030-228 73 42 of email kerkblauwkapel@hotmail.com

Zie voor alle publieksactiviteiten in fort Blauwkapel en de andere forten: www.stellingvanutrecht.nl

Gezamenlijke maaltijden 2023
De vereniging organiseert op de derde zondag in januari, februari en maart 2023 vanaf 12.30 uur tot 14.00 uur stamppot-maaltijden in De Kazerne (te vinden in de kazemat op het plein aan het eind van de Kapeldwarsweg, 100 meter voorbij de kerk).
Vrienden van de vereniging en “vrienden van..” zijn welkom! Vanaf 12.30 uur ontvangst met een drankje; maaltijd vanaf 13.00 tot 14.00 uur.  Kosten € 12,50  per persoon te betalen bij aankomst. Aanmelden tot twee weken voor de maaltijd noodzakelijk per email kerkblauwkapel@hotmail.com of telefoon 030-2287342. Deelnemers ontvangen een aanmeldingsbevestiging.
De menu’s zijn: 15 jan. boerenkool met rookworst; 19 febr. hutspot met verse worst en 19 mrt. andijviestamppot met een gehaktbal. Iedere maaltijd wordt afgerond met een bescheiden nagerecht en kopje koffie.

Concerten in 2023
De vereniging wil graag een podium bieden aan musici en organiseert daartoe concerten op de laatste zondagmiddag in mei, juni, augustus en september, steeds van 15 tot 16 uur. De kerk is open vanaf 14.30 uur.
De toegang is gratis; er is wel een deurcollecte voor het dekken van de onkosten.
Bij droog weer is er na afloop op het terras voor het dienstgebouw gelegenheid na te praten onder het genot van een glaasje fris (€ 1,50) of wijn (€ 2,-).

  • Zondagmiddag 28 mei: Koor Quasi Niente met songs van Engelse bodem door de eeuwen heen en een gelegenheidsformatie B-side met een viertal songs van John Lennon en Paul McCartney
  • Zondagmiddag 25 juni: Koor Nootabene bezingt de elementen in liederen uit de Renaissance, Romantiek en meer nabije tijd. Volksliederen, kunstliederen en wereldmuziek in vele talen. Uitbundige, zelfs jolige stukken naast stemmige en zelfs meditatieve koormuziek.
  • Zondagmiddag 27 augustus: De pianovoordracht van Marco Verwey gaat door omstandigheden niet door.
  • Zondagmiddag 24 september: De Familie van Zingen o.l.v. Lara Diamand zingt een Franstalig repertoire door de eeuwen heen (Camille Saint-Saëns, Claude Debussy, Francis Poulenc, Pierre Certon, Clément Jannequin e.a.).

Musici -vocalisten/koren en instrumentalisten- die geïnteresseerd zijn in een optreden kunnen contact opnemen met de secretaris van de vereniging.