Route / Locatie

  • Het kerkje Blauwkapel ligt in de woonkern Fort Blauwkapel in het noord-oosten van de stad Utrecht. Het bezoekadres is: Kapeldwarsweg 21, 3566 MP Utrecht (géén postadres). Omdat het fort is afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer, is de kerk vanaf de zuidzijde bereikbaar via de Darwindreef, Bastionweg en Kapelweg.
  • Met de auto: autoweg A27, afslag 31/Utrecht-Noord; Einsteindreef, Darwindreef, Bastionweg, Kapelweg.
  • Parkeren: Op het kerkplein is parkeren alleen toegestaan voor de bewoners; er zijn wel 2 invalide-parkeerplaatsen. In het fort is alleen parkeren in de parkeervakken toegestaan. Aan het eind van de Kapelweg links, mag achter de afsluitbare hekken geparkeerd worden. Aan het begin van het fort op de Bastionweg is een grote parkeerplaats op 5-minuten loopafstand van de kerk.
  • Openbaar vervoer: Met de bus van Utrecht Centraal Station, bushalte Jaarbeurszijde Utrecht bus 55 richting Maartensdijk. Uitstappen halte Vulcanusdreef, daarna ca. 10 minuten lopen naar de kerk. Met de trein van Utrecht C.S. spoor 1 naar station Utrecht-Overvecht (trein richting Zwolle). Daarna ca. 20 minuten lopen naar fort Blauwkapel. Zie ook de openbaar-vervoer-planner: http://www.9292ov.nl