Culturele activiteiten

Bezichtiging en/of openstelling van de kerk
De kruiskerk heeft een rijke en boeiende geschiedenis en ook over het kerkdorp valt het nodige te vertellen. Op aanvraag wordt de kerk voor groepen opengesteld voor bezichtiging. De vereniging verzorgt op verzoek voor groepen van tenminste 10 personen evt. ook een presentatie (verhaal bij powerpointbeelden) van circa één uur. De kosten voor deze presentatie -inclusief een kopje thee/koffie- bedragen € 50 voor een groep t/m 20 personen; iedere bezoeker meer kost € 1.
Voor een bezichtiging of presentatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de vereniging Ben van Hoeflaken; telefoon 030-228 73 42 of email Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Tijdens het monumentenweekend 2016 is de kerk op zaterdag 10 september van 12.00 tot 16.30 open voor bezichtiging.

Zie voor alle publieksactiviteiten in Blauwkapel en de andere forten: www.stellingvanutrecht.nl

Gezamenlijke maaltijden 2017
De vereniging organiseert op zondag 15 januari, 19 februari en 19 maart 2017 stamppot-maaltijden in de vroegere eetgelegenheid De Kazerne (te vinden in de kazemat op het plein aan het eind van de Kapeldwarsweg, 100 meter voorbij de kerk). Vrienden van de vereniging en "vrienden van.." zijn welkom! Vanaf 12.30 uur ontvangst met een drankje; maaltijd vanaf 13.00 tot 14.00 uur. Menu's: januari: boerenkool met rookworst, spekjes, uitjes en piccalilly; februari: Elzasser zuurkoolstamppot met beenham; maart: bamigroente-pureestamppot  . Toetje en koffie/thee na afloop. Kosten 12 euro per persoon te betalen bij aankomst. Aanmelden vanaf heden tot één week vóór de maaltijd noodzakelijkper email  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of telefoon 030-2287342.   
 

Concerten 2017
De vereniging wil graag een podium bieden aan musici en organiseert daartoe concerten op de laatste zondagmiddag in mei, juni, augustus en september steeds van 15 tot 16 uur. De kerk is open vanaf 14.30 uur. De toegang is gratis; er is wel een deurcollecte voor het dekken van de onkosten. Bij droog weer is er na afloop op het terras voor het dienstgebouw gelegenheid na te praten onder het genot van een glaasje fris (€ 0,50) of wijn (€ 1).
Musici -vocalisten/koren en instrumentalisten- die geïnteresseerd zijn in een optreden kunnen contact opnemen met de secretaris van de vereniging.

let op!
21 mei

2017 

Dubbelconcert van Vocaal Ensemble Chouette en Octet Cantus Terra o.l.v. Elodie Schuddeboom. Deze koren brengen met veel enthousiasme een afwisselend programma renaissancemuziek tot werk uit de 21ste eeuw (o.a. stukken van Palestrina, Purcell en Britten)

25 juni 2017

Het Utrechtse Kamerkoor Quasi Niente trad met vel succes bij ons op in 2011 en 2014 en komt ons dit jaar verrassen met "Muziek uit de Lage Landen - van Sweelinck tot Andriessen".

27 aug 2017 Joel LIpton en Richard Marsden speelden al eerder bij ons de "sterren van de hemel". Deze keer spelen de beide heren op respectievelijk mandoline en gitaar een cross-over van ragtime, klassieke (o.a. Vivaldi) en keltische muziek.
24 sept 2017

 Een feestelijk slotconcert met muziek uit alle windstreken en delen uit "The Armed Man"van Karl Jenkins door Gemengd Koor Nootabene o.l.v. Evert van Merode.