Diensten

De oecumenische onderwegdiensten worden gehouden vanaf eerste paasdag tot en met de eerste zondag in november.
Tien minuten voor aanvang van een dienst wordt de torenklok geluid door een lid van het Utrechtse Klokkenluiders Gilde.
De diensten in Blauwkapel beginnen om 10.30 uur en duren ongeveer 40 en maximaal 45 minuten.

Op de zondagen in de Adventstijd zijn er muzikale adventsvieringen; deze diensten beginnen om 10.30 uur.
Op 24 december is er een kerstnachtdienst om 22.00 uur. Kerk open om 21.30 uur.

Oecumenische onderwegdiensten in 2019 (zie voor de aanvangstijd hierboven)

  • Zondag 1 december /1e advent: adventsmuziek verzorgd door Utrechts koor Stem X en Aartjan van Pelt, orgel. De liturg/spreker is Prof. Dr. M.E. Brinkman.
  • Zondag 8 december /2e advent: adventsmuziek verzorgd door Liesbeth Verweij, zang; Janet Ras, dwarsfluit; Willemijn Tuinstra, blokfluit en Han Siemons, orgel. Liturg/spreker: F. Nieuwland, majoor Leger des Heils.
  • Zondag 15 december/3e advent: adventsmuziek gezongen door Koor Chouette o.l.v. Elodie Schuddeboom; orgel Wim Kuijt. Liturg/spreker: Ds. G. Landman.
  • Zondag 23 december/4e advent: adventsmuziek door Vocaal Ensemble Matranti uit Veenendaal o.l.v. Leontine Teunissen; Hans Erik Dijkstra, orgel. Liturg/spreker: Pastor B. van Empel

 

De gastvrijheid staat centraal en na afloop van iedere dienst op zondagmorgen wordt er een kopje koffie/thee geschonken in het dienstgebouwtje tegenover de kerk of op het terras voor het dienstgebouwtje.

In de kerk is een ringleiding aanwezig voor bezoekers met een hoorapparaat.

Op het kerkplein is géén parkeerruimte voor kerkbezoekers.; op het plein zijn wel 2 parkeerplaatsen voor bezoekers met een gehandicaptenparkeerkaart.
Op de Kapelweg en Kapeldwarsweg mag alleen in de parkeervakken geparkeerd worden.
Aan het eind van de Kapelweg links (voor het begin van het fietspad) mag de parkeerplaats achter de hekken gebruikt worden. Op de Bastionweg aan het begin van de Kapelweg is een grote parkeerplaats op 5-minuten loopafstand van de kerk.