Culturele Activiteiten

Bezichtiging en/of openstelling van de kerk
De kruiskerk heeft een rijke en boeiende geschiedenis en ook over het kerkdorp valt het nodige te vertellen. Op aanvraag wordt de kerk voor groepen opengesteld voor bezichtiging. De vereniging verzorgt op verzoek voor groepen van tenminste 10 personen evt. ook een presentatie (verhaal bij powerpointbeelden) van circa één uur. De kosten voor deze presentatie -inclusief een kopje thee/koffie- bedragen € 50 voor een groep t/m 20 personen; iedere bezoeker meer kost € 1.
Voor een bezichtiging of presentatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de vereniging Ben van Hoeflaken; telefoon 030-228 73 42 of email kerkblauwkapel@hotmail.com

Zie voor alle publieksactiviteiten in fort Blauwkapel en de andere forten: www.stellingvanutrecht.nl

Gezamenlijke maaltijden 2019
De vereniging organiseert op zondag 20 januari, 17 februari en 17 maart 2019 stamppot-maaltijden in de vroegere eetgelegenheid De Kazerne (te vinden in de kazemat op het plein aan het eind van de Kapeldwarsweg, 100 meter voorbij de kerk). Vrienden van de vereniging en “vrienden van..” zijn welkom! Vanaf 12.30 uur ontvangst met een drankje; maaltijd vanaf 13.00 tot 14.00 uur. Menu’s: januari: boerenkoolstamppot met rookworst; februari: rode kool met aardappelpuree en hachee; maart: hutspot met verse worst. Toetje en koffie/thee na afloop. Kosten ¢ 12,50  per persoon te betalen bij aankomst. Aanmelden vanaf heden tot één week voor de maaltijd noodzakelijk per email kerkblauwkapel@hotmail.com of telefoon 030-2287342.

Concerten 2019

De vereniging wil graag een podium bieden aan musici en organiseert daartoe concerten op de laatste zondagmiddag in mei, juni, augustus of begin september en eind september steeds van 15 tot 16 uur. De kerk is open vanaf 14.30 uur.
De toegang is gratis; er is wel een deurcollecte voor het dekken van de onkosten.
Bij droog weer is er na afloop op het terras voor het dienstgebouw gelegenheid na te praten onder het genot van een glaasje fris (€ 0,50) of wijn (€ 1).
Musici -vocalisten/koren en instrumentalisten- die geïnteresseerd zijn in een optreden kunnen contact opnemen met de secretaris van de vereniging.

 • 26 mei 2019
  • Twee koren Utrechtse koren zingen ieder een half uur gregoriaanse muziek: De Utrechtse Vrouwen Schola o.l.v. Arnoud Heerings en de Vrouwenschola van de St.-Josephkerk o.l.v. Marietrees Broeren
 • 30 juni 2019
  • Dubbelconcert: Luit en zang door “Les menus plaisirs” met franse airs de cours uit de 17e eeuw en gitaarduo “DE SI DE LA”, oude muziek en hedendaagse repertoire.
 • Let op: 1 sept 2019 (i.p.v.  25 aug)
  • .De Elckerlyc-speellieden o.l.v. Nico Haneveld brengen met instrumenten zoals de doedelzak, draailier, hobo, klarinet, gitaar, accordeon, cello, viool, harmonica, trom en draaiorgel volksmuziek uit de Brabantse en Vlaamse Kempen.
 • 29 sept 2019
  • Een feestelijk slotconcert met een cross-over van classic, folk en ragtime , gespeeld door Joel Lipton (quintar) en Richard Marsden (gitaar).